Sabine Craenen - vind de weg in financiering en projectdossiers

Je wil met je organisatie werken aan een betere en warmere maatschappij. Af en toe moet je even pas op de plaats maken: om te evalueren, te plannen of je missie nog eens onder de loep te nemen. Soms doe je dat voor jezelf, soms omdat een financier het van je vraagt.

De juiste centen vinden om jouw missie te realiseren, is een hele zoektocht. Het budget is te klein en de financier heeft andere prioriteiten. Bovendien wil jij liever tijd besteden aan de realisatie van je missie, en niet aan het schrijven van dossiers.

Herkenbaar? Ik kom je graag te hulp. Met een rugzak vol ervaring, een luisterend oor en een flinke dosis gezond verstand. Al ben ik ook helemaal in voor een wild idee van tijd tot tijd.

Vanaf het najaar van 2021 vind je mij bij Strategies and Leaders. Samen met een reeks knappe collega’s bieden we jou precies die expertise die jouw organisatie nodig heeft.

Strategie

– Een heldere missie, praktische doelstellingen en een sterke visie zijn noodzakelijk voor elke organisatie. Ik breng met jou graag duidelijkheid in de krijtlijnen van jouw organisatie.

– Ook voor andere denkoefeningen binnen je organisatie kan ik je helpen met een heldere blik en nieuwe invalshoeken voor je denkproces.

– Als je goed weet wat je zelf wilt, kan je verder nadenken over financiering. Is structurele overheidsfinanciering voor jou een optie? Kan de steun van individuele schenkers jou een boost geven, of zit er een onontgonnen businessmodel in jouw werking?

Out of the box denken is de boodschap. Eens we hebben vastgesteld welke pistes het onderzoeken waard zijn, ga ik met jou op zoek naar de juiste expertise om je ideeën nog verder uit te diepen.

Subsidiedossiers schrijven

Ik boost je subsidiedossier of help je uit de nood met:

– een flinke brainstormsessie over een creatief concept en de grote lijnen van je project of dossier. Een goede start is immers het halve werk.

begeleiding van het proces om met je team een groter subsidiedossier uit te werken

– een constructieve feedback op een draft dossier met praktische tips om het dossier te verbeteren.

– het schrijven van je dossier, bijvoorbeeld als een deadline net samenvalt met een drukke periode voor je team.

Altijd zorgen we ervoor dat je zelf stevig aan het stuur blijft; het is immers jouw project.

Workshops

Workshops stel ik samen op maat van je organisatie. Een greep uit de mogelijkheden:Hoe bedenk je een project dat je financier overtuigt en waar ook jouw organisatie maximaal profijt van heeft?

– Hoe vind je de juiste financier?

– Hoe stel je een samenhangend dossier samen met bijhorend logisch model?

– Hoe begin je aan een Europees subsidiedossier?

Bij voorkeur vertrekken we vanuit jouw concrete cases, zodat je na de vorming meteen aan de slag kan.

Voor financiers

Als financier ben je voortdurend op zoek naar de beste manier om grantees te ondersteunen. Ik kan onder andere:

coaching bieden aan grantees in het kader van Venture Philantropy en andere niet-financiële steun

– een selectieprocedure onder de loep nemen om er een echt leerproces van te maken

– optreden als expert voor de selectieprocedure na een projectoproep (hierin heb ik ervaring bij verschillende financiers)

Contacteer mij voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag je je af of een consultant iets is voor jouw organisatie?