Freelance advies en ondersteuning kan een flexibele en efficiënte oplossing zijn, ook voor kleinere organisaties. Een paar veelgehoorde argumenten voor en tegen op een rijtje:

 • We doen het zelf, dat is goedkoper

Een stafmedewerker kost je als werkgever in de sociale sector algauw 4 à 5000 euro per maand. Voor die prijs kan een freelance consultant al veel betekenen. Zo kan je heel wat extra werk realiseren zonder een nieuwe medewerker te moeten aanwerven en inwerken. Je kan ook steeds de precieze expertise inhuren die je op dat moment nodig hebt. Je vaste medewerkers kunnen zich ondertussen concentreren op het werk waarvoor je ze aangeworven hebt.

 • Consultants zijn duur

Ik bied een eerlijke prijs voor je opdracht. Dat is de prijs die mij toelaat om de nodige energie en aandacht in jouw vraag te investeren. Ik luister heel grondig naar jouw noden en ga met jou op zoek naar de meest efficiënte manier om je binnen jouw budget te kunnen helpen. Je kan mij altijd vrijblijvend contacteren om de mogelijkheden voor een samenwerking te verkennen. Voor grotere opdrachten kom ik graag bij jou langs voor een gratis gesprek ter kennismaking.

 • Een consultant begrijpt je niet echt

Soms helpt een externe blik juist om de zaken eens van een andere kant te bekijken. We kunnen elkaar bovendien stap voor stap leren kennen. Ik bied bijvoorbeeld de volgende formules aan:

  • Het uitgebreide kennismakingsgesprek: 
   Ik blokkeer een halve dag voor jou, waarin we uitgebreid bespreken wat jouw probleem is en wat je nodig hebt om vooruit te geraken. Ik bereid me voor door je website en eventueel wat extra documentatie door te nemen. Dat alles voor een kennismakingsprijs van 250 euro (300 euro inclusief BTW). Nadien heb je meer zicht op wat je noden aan begeleiding zijn, heb je misschien een begin van een stappenplan, en bepaal je zelf of ik jou verder kan helpen of niet.
  • De externe bril: 
   Ik geef constructieve feedback op een door jou geschreven dossier. Dat geeft je een idee van de manier waarop ik naar jouw organisatie kijk en wat voor advies je van mij kan verwachten. De prijs bereken ik per uur (60 euro per uur exclusief BTW) en is afhankelijk van de grootte van je dossier.
 • Geen match?

Mogelijk ontdekken we in ons gesprek dat ik niet de geschikte persoon ben om jou te helpen. Elke consultant heeft immers eigen expertise en vaardigheden. Dan zal ik jou, indien mogelijk, doorverwijzen naar iemand die jou beter kan helpen.