Foto: An Van Gijsegem

Organisatieontwikkeling, financiering en communicatie zijn de kernwoorden waar ik als consultant rond werk. Dat is het resultaat van een weg door verschillende sociale organisaties, waar ik ontdekte wat organisaties nodig hebben en wat mijn bijdrage daartoe kan zijn.

Liefde voor taal en nieuwsgierigheid naar vreemde culturen deden mij kiezen voor een studie Arabisch. Maar het is pas als je gaat werken, dat je echt merkt waar je goed in bent. Bij mij was dat het talent om inhoud snel en efficiënt te koppelen aan de praktische kant van de zaak. Door de jaren heen bleek ik vaak degene die de vraag stelde: waarom doen we dit precies? En hoe gaan we dat aanpakken?

Begin 2018 zette ik de stap naar een loopbaan als voltijds zelfstandige. Vanuit de goesting om veel verschillende organisaties te ontmoeten en mijn expertise op verschillende plaatsen te doen renderen. Ik hoop van harte dat ik jouw pad mag kruisen!

Vanaf het najaar van 2021 werk ik als consultant bij Strategies and Leaders. Daar kan je mij vinden samen met een hele reeks knappe collega’s. Samen bieden we jou een complete expertise aan.

Hieronder zie je mijn referenties en parcours in een notendop. Op LinkedIn vind je mijn volledige cv.

  • Mijn allereerste werkervaring deed ik op als productieassistente bij het Sfinks Wereldmuziekfestival.
  • Ik werkte bij verschillende ontwikkelingsorganisaties, waaronder 11.11.11. Ik maakte er kennis met fondsenwerving, merchandising en subsidiedossiers.
  • Daarna startte ik als enige medewerker OR.C.A vzw op (Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten, nu FAIRWORK Belgium) en was er 5 jaar lang allround hulpverlener, fondsenwerver, organisatieontwikkelaar en communicatieverantwoordelijke.
  • Nadien heb ik 5 jaar lang mogen werken voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een dynamische en creatieve club mensen waar ik ontzettend veel leerde: over communicatie, leiding geven, out of the box denken en blijven gaan. Ik schreef er ontelbare subsidiedossiers voor alle mogelijke financiers en coachte collega’s bij het uitwerken van hun idee tot een projectvoorstel.
  • In 2015 ging ik aan de slag bij ECRE, een Europese koepel van vluchtelingenorganisaties. Europese partnerschappen, private financiers en het reilen en zeilen van de Europese Commissie waren er dagelijkse kost.
  • Communicatie is altijd een onderdeel van mijn takenpakket geweest, maar sinds 2017 kwam dit nog meer op de voorgrond. In de eerste helft van 2017 was ik communicatiemedewerker voor de Stad Gent. Nu werk ik als freelance communicatieadviseur en copywriter voor verschillende klanten.
  • Sinds enkele jaren werk ik ook als zelfstandige projectbeoordelaar voor verschillende financiers. Door zelf af en toe in de schoenen van de financier te gaan staan, kan ik jou nog veel beter helpen wanneer je in gesprek moet met zo’n financier.